Cooperació, pau, drets humans

Un Districte no pot ser aliè a la situació de les persones del seu entorn, ja sigui el més proper o el més llunyà. En aquest sentit, des del Districte cal saber manifestar i articular la solidaritat també amb els països del Tercer Món.
És important per a nosaltres treballar i recolzar la cooperació al desenvolupament, i som partidaris de concentrar els esforços de cooperació cap a aquelles àrees del món amb les quals les entitats i grups de solidaritat del nostre Districte estan especialment sensibilitzats. 

En aquest darrer mandat hem donat suport a diverses iniciatives com el projecte de Bu Craa al Sàhara, el molí de blat al Níger o a una potabilitzadora d'aigua al Nepal. Volem continuar treballant en aquesta línea i per això proposem:
  • Continuar donant suport a les iniciatives de cooperació al desenvolupament que s’impulsen des del nostre Districte.
  • Donar suport per desenvolupar el projecte d’agermanament entre l'Institut Ferran Tallada del Carmel i el Liceo politécnico Llay-Llay de Xile.
  • Continuarem donant suport a l'agermanament amb Bu Craa (República Àrab Sahrauí Democràtica) que més enllà de la cooperació, també necessària, ha estat i és també una eina de denúncia d'un conflicte oblidat.
Volem fer de la cultura de la pau i la defensa dels drets humans un dels eixos de la nostra activitat pública.
  • Continuar potenciant i donant suport a activitats de Cultura de la Pau organitzades per les diferents entitats del Districte.
  • Continuar impulsant activitats pròpies del Districte; exposicions, xerrades sobre desarmament i pau, etc.