Gent gran

Quan parlem de la gent gran, cal anar més enllà de la cobertura de necessitats associades a l’edat i a una possible dependència a la que els serveis socials i de salut han de donar resposta. Al referir-nos a la gent gran, cal pensar també en aquelles persones actives i compromeses, que fan una gran aportació a la comunitat a partir de la seva implicació social en la vida dels barris i la seva participació en entitats o a títol individual. L’experiència de l’edat és una riquesa que cal saber valorar, un saber fer que cal reconèixer i saber aprofitar.

En aquest sentit, des d’ICV-EUiA considerem que s’han de potenciar aquelles activitats que promoguin la participació de la gent gran, la transmissió del seu coneixement, i les relacions intergeneracionals.

I en aquest sentit ens comprometem a:
  • Continuar impulsant un model de gestió i funcionament participatiu dels equipaments de gent gran, on les persones usuàries dels casals han pres un major protagonisme què els ha permès omplir els equipaments d’una vida social activa, dinàmica i imaginativa, de manera que la gent gran pot trobar espais adients per continuar desenvolupant les seves capacitats.
  • Continuar impulsant iniciatives com les escoles d’adults i les aules d’extensió universitària del Districte, que ofereixen un bon marc per a potenciar les relacions, la participació, i el reconeixement de la gent gran.
  • Continuar donant suport a les iniciatives i activitats promogudes pel Consell de la Gent Gran del Districte.
  • Cercar espais de trobada i activitats per a fomentar les relacions intergeneracionals com “Els avis expliquen contes i els nens les dibuixen” o les Jornades intergeneracionals.