Economia: ocupació, “Green new deal”, comerç i turisme.

L‘estratègia que proposa ICV-EUiA per a la sortida de la crisi i la creació d‘ocupació de qualitat està basada en el desenvolupament de les oportunitats que ofereix l’economia verda i les polítiques socials per promoure la transició cap a un model socialment just i ecològicament sostenible.

Des d’ICV-EUiA defensem un model econòmic urbà sostenible ecològicament, amb esperit innovador, amb sectors que promoguin una ocupació no precària i amb valor afegit (especialment en el sector de les empreses “verdes”), que afavoreixin la inserció laboral dels qui tenen dificultats d’accés al treball i ajudin a la cohesió i la integració social, i amb un paper destacat del comerç de proximitat, de barri, que doni vida als seus carrers.
Defensem una estructura urbana mixta on l’activitat econòmica convisqui amb l’habitatge, que ajudi a la cohesió i la integració social, i que doni vida als carrers del Districte.

La legislació vigent no atorga a l‘administració local un paper rellevant en el foment de l‘ocupació. Malgrat això, la ciutat de Barcelona ha estat els darrers anys molt activa en el desplegament de polítiques do foment de l‘ocupació, de suport a l‘empresa, de millora de la competitivitat i d‘innovació.

S’ha d’afavorir el comerç de proximitat i continuar potenciant els diversos eixos comercials del nostre Districte en la recerca d’una oferta comercial i d’oci suficient per a les necessitats diàries de la ciutadania dels nostres barris. I volem fer-ho amb la complicitat dels sectors econòmics compromesos amb aquesta manera d’entendre el comerç; sostenible, integrador i solidari.

En aquest sentit, entenem que cal:
  • Impulsar com a nous pols d’activitat el nou Mercat del Guinardó i la nova illa d’equipaments del Guinardó, el Mercat de la Vall d’Hebron i la nova illa d’equipaments a la Llosa de la Vall d’Hebron.
  • Continuar afavorint l’extensió i consolidació dels eixos comercials com el Cor d’Horta o l’Eix Maragall, del nostre Districte. Desenvolupar programes de dinamització comercial a barris com el Guinardó i Carmel o d’altres barris com Can Baró, Montbau i Sant Genís.
  • Continuar afavorint projectes i actuacions d’inserció laboral, a través de Barcelona Activa i/o mitjançant la incorporació de clàusules socials en la contractació de serveis de l’administració.
  • Continuar afavorint la implantació d’empreses al nostre Districte i establir mecanismes fluids de relació amb les que ja hi són.
  • Continuar promocionant el Centre d’Assessorament Acadèmic ubicat a Boca Nord.
  • Donar a conèixer els serveis formatius de Ca n’Andalet, espai de Barcelona Activa al Districte, i plantejar elements de vinculació territorial de Barcelona Activa.
  • Continuar afavorint i desenvolupant iniciatives com: els convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i entitats com Tres Turons per a la contractació de persones amb especials dificultats d’ocupació, o amb Barcelona Activa.
  • Impulsar una ruta turística al Districte, que posi en valor el nostre patrimoni cultural, arquitectònic, natural i de memòria històrica.