Urbanisme

El Districte d’Horta-Guinardó és molt divers en la seva estructura. Els dotze barris que actualment el composen, tot i la situació transitòria de la Font del Gos, formen un conjunt ple d’especificitats, amb un fort sentiment de pertinença dels seus ciutadans i ciutadanes amb allò que és la seva realitat més quotidiana i propera.

Els darrers anys hem aconseguit desenvolupar pràcticament tot el planejament urbanístic pendent; desencallant projectes històrics com el dels Tres Turons, revisant els PERI del Carmel i la Teixonera, i desplegant gairebé tot el planejament derivat de la Modificació de Pla General Metropolità de la Vall d'Hebron, amb la única excepció del trasllat del barri de la Font del Gos a la Font Baliarda. 

Ara, amb el planejament aprovat, cal vetllar pel seu desenvolupament:
  • Promoure i fer el seguiment del desplegament del planejament del Parc dels Tres Turons, dotant-nos del pressupost suficient per a la seva gestió definitiva.
  • Promoure i fer el seguiment del Planejament del Carmel, que ha de permetre la transformació dels barris del Carmel, La Teixonera i part de La Font d’en Fargues i Horta, amb nous habitatges, més equipaments, més zones verdes i espais d’aparcament.
  • Promoure i fer el seguiment de l’execució dels Plans de Millora Urbana (PMU) de la Clota Conservació i la Clota reordenació.
  • Promoure i fer el seguiment de l’execució del el Pla de Millora Urbana de la Plaça Ciutadella.
  • Promoure i fer el seguiment del Pla de Millora Urbana (PMU) de la Teixonera 1.
Pel que fa al planejament, resta pendent:
  • Aprovar definitivament el Pla de Millora Urbana (PMU) del carrer Aiguafreda.
  • Revisar el Pla de Millora Urbana de la Teixonera 2, que tot i que es va aprovar inicialment, es va valorar la necessitat de modificar el sistema de gestió a petició del veïnat afectat, i per tant cal tornar a iniciar el procés de tramitació del planejament.
  • Impulsar el Pla de Millora Urbana (PMU) de la Font Baliarda, que ha de permetre el trasllat del barri de la Font del Gos a la Font Baliarda.